Er zijn van die dagen dat je 's ochtends genoeg tijd hebt, maar tegen de tijd dat je eigenlijk de keuken in moet voor het avondeten je agenda ineens vol zit. Met een peuter valt dat doorgaans redelijk te sturen. Naar school gaat hij nog niet en de overige afspraken voor hem plan ik op de dagen dat hij niet naar de peuterspeelzaal gaat. Maar ook ik loop wel eens vast rond etenstijd. Meest voorkomende moment? De racezondag.
Als op zondag om 15.10 uur de lichten op het circuit uitgaan, is het algauw half zes voor alle uitzending voorbij is en ik de keuken in wil. Mij prima, maar m'n zoontje is dan moe en eet niet zo best meer. En dáár is de ovenschotel nou voor uitgevonden! Op de ochtend maak ik hem en dan gaat hij de koelkast in. Is de race afgelopen, schuif ik de schotel de oven in, kijk de nabeschouwing en een uurtje later kunnen we eten. Iedereen blij.
Weet je wat nou ook zo makkelijk is aan een ovenschotel? Je stopt erin wat je lekker vindt. En het is op maat te maken. Ben je alleen, maak je een kleine. Heb je pubers die rond etenstijd allemaal ergens anders moeten zijn? De een gaat naar voetbal terwijl jij de ander naar turnen brengt en je onderwijl afvraagt hoe je bij iedereen wat gezonds naar binnen kunt krijgen? Dan maak je voor iedereen een eigen portie. Tik wat kleine ovenschalen op de kop en maak in plaats van één grote, voor iedereen een eigen schaaltje. Folie eromheen, post-it met hoe ze de schaal zelf kunnen opwarmen en een kind kan z'n eten maken.
Aantal personen: 2 à 3
Bereidingstijd: 25 minuten + 60 minuten oventijd
Ingrediënten
500 gr aardappelschijfjes
3 tomaten in plakjes
400 gr broccoliroosjes
300 gr gehakt
1 ui gesnipperd
1 courgette in plakjes
200 gr geraspte kaas
250 ml kookroom
Gehaktkruiden
Bereidingswijze
Fruit het uitje in een beetje boter of olie. Voeg het gehakt eraan toe, kruid het met de gehaktkruiden en bak het rul. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs onderin de ovenschaal. Daarbovenop plaats je op dezelfde manier de plakjes tomaat. Verdeel over de tomaat de broccoli.
Het gebakken gehakt komt op de broccoli en de plakjes courgette komen bovenop. Wil je de schotel op een later moment eten? Dek het dan nu af met huishoudfolie en schuif hem in de koelkast.
Wil je de schotel eten? Verwarm je oven voor op 180 graden hetelucht. Giet de kookroom over je schotel en zet deze 40 minuten in de oven. Verdeel de kaas over je schotel en schuif hem nog eens 20 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Als op zondag om 15.10 uur de lichten op het circuit uitgaan, is het algauw half zes voor alle uitzending voorbij is en ik de keuken in wil. Mij prima, maar m'n zoontje is dan moe en eet niet zo best meer. En dáár is de ovenschotel nou voor uitgevonden! Op de ochtend maak ik hem en dan gaat hij de koelkast in. Is de race afgelopen, schuif ik de schotel de oven in, kijk de nabeschouwing en een uurtje later kunnen we eten. Iedereen blij.
Weet je wat nou ook zo makkelijk is aan een ovenschotel? Je stopt erin wat je lekker vindt. En het is op maat te maken. Ben je alleen, maak je een kleine. Heb je pubers die rond etenstijd allemaal ergens anders moeten zijn? De een gaat naar voetbal terwijl jij de ander naar turnen brengt en je onderwijl afvraagt hoe je bij iedereen wat gezonds naar binnen kunt krijgen? Dan maak je voor iedereen een eigen portie. Tik wat kleine ovenschalen op de kop en maak in plaats van één grote, voor iedereen een eigen schaaltje. Folie eromheen, post-it met hoe ze de schaal zelf kunnen opwarmen en een kind kan z'n eten maken.
Aantal personen: 2 à 3
Bereidingstijd: 25 minuten + 60 minuten oventijd
Ingrediënten
500 gr aardappelschijfjes
3 tomaten in plakjes
400 gr broccoliroosjes
300 gr gehakt
1 ui gesnipperd
1 courgette in plakjes
200 gr geraspte kaas
250 ml kookroom
Gehaktkruiden
Bereidingswijze
Fruit het uitje in een beetje boter of olie. Voeg het gehakt eraan toe, kruid het met de gehaktkruiden en bak het rul. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs onderin de ovenschaal. Daarbovenop plaats je op dezelfde manier de plakjes tomaat. Verdeel over de tomaat de broccoli.
Het gebakken gehakt komt op de broccoli en de plakjes courgette komen bovenop. Wil je de schotel op een later moment eten? Dek het dan nu af met huishoudfolie en schuif hem in de koelkast.
Wil je de schotel eten? Verwarm je oven voor op 180 graden hetelucht. Giet de kookroom over je schotel en zet deze 40 minuten in de oven. Verdeel de kaas over je schotel en schuif hem nog eens 20 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten