Aan het begin van de week een leuk recept geplaatst, vandaag een tips en tricks om nét dat beetje extra te geven aan je eten. Geen compleet recept, gewoon een handigheidje of een andere manier om iets te doen. Deze week de eerste Tips & Tricks.
Kip met een krokant velletje
Wij zijn gek op kip, het staat hier relatief vaak op tafel. Favoriet zijn de kippenpoten, vooral vanwege het velletje. Maar hoe krijg je nou dat velletje zo mooi krokant? Ik zeg: roomboter (en als je dat lekker vindt: met kruiden, zoals bij ons). Of het met een margarine of een ander soort boter ook zo mooi lukt, kan ik niet vertellen. Ik gebruik nooit iets anders dan roomboter of olie.
Kip met een krokant velletje
Wij zijn gek op kip, het staat hier relatief vaak op tafel. Favoriet zijn de kippenpoten, vooral vanwege het velletje. Maar hoe krijg je nou dat velletje zo mooi krokant? Ik zeg: roomboter (en als je dat lekker vindt: met kruiden, zoals bij ons). Of het met een margarine of een ander soort boter ook zo mooi lukt, kan ik niet vertellen. Ik gebruik nooit iets anders dan roomboter of olie.
![]() |
Doe de boter tussen het vel en het vlees en verdeel het onder het vel.
|
![]() |
Leg de poot in de ovenschaal en bak ongeveer 45 minuten op 180° hetelucht tot hij gaar is.
|
Geniet van een superkrokant velletje!
Reacties
Een reactie posten