Tips & Tricks #1: kip met krokant vel

Aan het begin van de week een leuk recept geplaatst, vandaag een tips en tricks om nét dat beetje extra te geven aan je eten. Geen compleet recept, gewoon een handigheidje of een andere manier om iets te doen. Deze week de eerste Tips & Tricks.

Kip met een krokant velletje 
Wij zijn gek op kip, het staat hier relatief vaak op tafel. Favoriet zijn de kippenpoten, vooral vanwege het velletje. Maar hoe krijg je nou dat velletje zo mooi krokant? Ik zeg: roomboter (en als je dat lekker vindt: met kruiden, zoals bij ons). Of het met een margarine of een ander soort boter ook zo mooi lukt, kan ik niet vertellen. Ik gebruik nooit iets anders dan roomboter of olie.


Neem een klontje boter. Het is fijn als de boter wat zacht is, dat werkt verderop makkelijker. De hoeveelheid is een beetje op gevoel, ik schat in dat ik een gram of 10 per poot gebruik. Meng dat met een kruidenmix.


Het vel is meestal aan één kant los.

Ga met je vinger onder het vel en maak het los van het vlees. Doe dit tot aan de randen, maar zorg dat het vel aan de randen wel aan de poot vast blijft zitten. Mislukt dat? Geen man overboord, maar het vult makkelijker als de randen nog vast zitten.







Doe de boter tussen het vel en het vlees en verdeel het onder het vel.


Leg de poot in de ovenschaal en bak ongeveer 45 minuten op 180° hetelucht tot hij gaar is.

Geniet van een superkrokant velletje!

Reacties